Stichting UITINPARKSTAD.NL

CREATIEF KUNST CULTUUR

NIEUWS

24-02-2010

Nieuwe website Parkstad Pas

In januari heeft Web3, in opdracht van het Consortium Stichting ParkstadPas, de vernieuwde website van de ParkstadPas opgeleverd. De website is niet alleen voorzien van een nieuwe look en feel, maar is daarnaast ook krachtiger neergezet doormiddel van een duidelijke en overzichtelijke infrastructuur. 

Via de homepage worden de meeste actuele acties weergegeven, krijgt men per dag inzicht in de Parkstad Agenda en worden de diverse partners van de Parkstad Pas via routerende banners gepresenteerd. In samenwerking met UitinParkstad is de agenda verder uitgebouwd. Zo heeft men iedere dag een actueel overzicht van activiteiten die binnen Parkstad plaatsvinden. Ook is het mogelijk om de activiteiten per week en per maand te bekijken of te zoeken op interesses. Tot slot zijn er enkele themashops toegevoegd aan het spectrum van diensten. Zo is er onder andere een shop waar kadovouchers kunnen worden aangeschaft en een shop waar met aantrekkelijke kortingen energiebesparende producten kunnen worden gekocht. Kijk voor meer informatie op www.parkstadpas.nl.
BRON: http://onetraceservices.com/web3/nl/html/algemeen/pages/nieuws.asp?section=14&item=223

 

20-02-2009

Stichting Uitinparkstad.nl stopt met de uitagenda voor de parkstad op www.uitinparkstad.nl.  De samenstellers hebben te weinig tijd om de uitagenda voor deze regio in de lucht te houden. Verder staan de geringe inkomsten niet in verhouding tot de tijd die nodig is om actueel te zijn.

René Hartmans, Richard Beerens en Ralf Maes begonnen hun activiteiten in 2002 met een relatief bescheiden website. Al snel bleek de uitagenda een succes. De website werd professioneler en er kwam ook een uitkrant bij. Daar stonden diverse bestuurswisselingen tegenover.
Het huidige bestuur, bestaande uit Yvo Crasborn en René Hartmans.

Tijd

Gepubliceerd op: 20.02.09 12:39, laatste update: 20.02.09 12:43
Bron:
www.limburger.nl/article/20090220/.../180959360/1030


31-08-2006

Maandelijkse uitwijzer in Heerlen en Parkstad 

Vanaf september maandelijkse UITwijzer in Heerlen en Parkstad Wethouder Scholtissen blij met initiatief

Met ingang van 1 september verschijnt er maandelijks in Heerlen en de rest van Parkstad Limburg de UITwijzer, de uitagenda waarin evenementen, cultuur, horeca en attracties optimaal gepresenteerd worden. De UITwijzer is een uitgave van het samenwerkingsverband Uitinparkstad.nl en uitgeverij Vite Press.

Karel Scholtissen, wethouder cultuur van Heerlen, is blij met het initiatief van de stichting Uitinparkstad.nl en Vite Press: "Nu kunnen we via een professionele krant laten zien wat Heerlen en Parkstad Limburg op cultureel gebied te bieden hebben; kortom, het rijke culturele vermogen van de regio wordt zo zichtbaar gemaakt". In Heerlen is al geruime tijd behoefte aan een professioneel blad waarbij het culturele aanbod - van kleinschalig tot grootschalig, professioneel of amateur - op Parkstad niveau overzichtelijk voor het publiek bijeen wordt gebracht. Ook in de door de gemeenteraad vastgestelde beleidsnota cultuur wordt de wenselijkheid van een uitkrant genoemd. De stichting Uitinparkstad.nl en Vite Press zijn hierop ingesprongen en brengen nu een maandelijkse Uitagenda in de vorm van een uitkrant. Ook Uitinparkstad.nl was van mening dat er in Heerlen veel georganiseerd werd en wordt, maar dat er nog geen compleet overzicht is van activiteiten in de Parkstad.

De UITwijzer zal maandelijks verschijnen en via tal van verspreidpunten in Parkstad te krijgen zijn. De UITwijzer komt tot stand met financiële steun van de gemeente Heerlen en de Parkstad Limburg gemeenten.

bron: HEERLEN, 31 augustus 2006
Concernstaf Communicatie

09-08-2003 

Uitinparkstad.nl groeit door

HEERLEN - Uitinparkstad.nl lijkt hard op weg die ene volwaardige cultuurkalender voor Parkstad Limburg te worden die de regio verdient. Van de diverse initiatieven hiertoe is de internetsite van initiatiefnemers René Hartmans en Ralf Maes de meest complete en actuele.

Uitinparkstad.nl geeft een overzicht van de voorstellingen, films, concerten, dance-avonden, festivals, beurzen en sportevenementen in de regio. Alle evenementen? ,,Volledig ben je nooit. Honderd procent haalt geen enkele website, maar ik durf bescheiden te zeggen dat we voor negentig procent compleet zijn"", stelt René Hartmans.

De site is vorige week volledig vernieuwd en uitgebreid en biedt de gebruikers meer mogelijkheden. Ook nieuw zijn de foto"s van bezoekers, die zichzelf al vaak een dag later kunnen terugzien op de website. Sinds 1augustus is het aantal dagelijkse bezoekers verdrievoudigd tot een paar honderd, maar volgens Hartmans moet het mogelijk zijn iedere dag een kleine duizend hits te krijgen.

Het merendeel van de informatie wordt inmiddels door organisatoren zelf aangedragen. Dat komt de Heerlenaren goed uit, want ze werken slechts in hun vrije tijd en bij wijze van hobby aan de site. Hartmans: ,,Tot nu toe heeft de site ons alleen geld gekost. We willen in de toekomst commerciëler gaan werken, zonder parasieten te worden die ondernemers willen kaalplukken.""

De vijf willen naar Maastrichts voorbeeld ook een papieren uitagenda op de markt brengen, want lang niet iedereen beschikt over internet. Zo"n folder vergt echter een grote investering. Overleg over samenwerking met de gemeente Heerlen, die nu het weinig actuele vouwblaadje "Eventjes Uit" publiceert, heeft tot nog toe niets opgeleverd. Wel heeft uitinparkstad.nl inmiddels de website eropuitinzuidlimburg.com achter zich gelaten.

Bron : Dagblad De Limburger zaterdag 09 augustus 2003

STICHTING UITINPARKSTAD.NL